Szalagavató a sarkadi Szakgimnáziumban

admin szo, 02/01/2020 - 00:00
A Gyulai SzC Ady Endre- Bay Zoltán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 2019. december 14.-én tartottuk meg Szalagavató ünnepségünket. Különös jelentőséggel bír életünkben ez a nap, hiszen a sarkadi szakképzés újraindítása ehhez az osztályhoz kötődik, két év után ők ez első végzős osztály.

Karácsonyi délután és vacsora

admin szo, 02/01/2020 - 00:00
Második alkalommal rendeztük meg a karácsonyi délutánunkat és vacsoránkat. A rendezvényünk előtt hetekkel elkezdtük a szervezést. Az első és legfontosabb a helyszín megválasztása volt. Rövid keresgélés után az Andi Étteremre esett a választásunk. A diákönkormányzatos gyűlésen megbeszéltük a délutánunknak a menetét. A vetélkedő megszervezését Román Boglárka vállalta el.

Szülői értekezlet

admin p, 01/24/2020 - 14:51

Zacher Gábor előadás

admin cs, 12/19/2019 - 00:00

Iskolánk tanulói részt vettek Zacher Gábor toxikológus főorvos előadásán a Művelődési Központban. A köszöntő után az előadó elmondta, hogy értékrendszert, jövőképet és példaképet kell teremteni a gyerekeknek ahhoz, hogy jó döntéseket tudjanak hozni. Fontos, hogy a megfelelő pillanatban tudjanak nemet mondani. A kábítószerek veszélyein kívül felhívta a figyelmet az egyre több esetben előforduló telefonfüggőségre is.

Parlamenti különóra és rendhagyó fizika óra

admin k, 12/10/2019 - 00:00

Az Ady-héten igyekeztünk rendhagyó módon tudást átadni diákjainknak. Hétfőn a 11-12 évfolyam diákjai az Országházban vettek részt Parlamenti különórán, ahol diákjaink megnyerték a játékot és egy torta boldog tulajdonosai lettek. Kedden rendhagyó fizika órán vehettek részt a Fizika csodája címmel.

Mikulás-nap

admin p, 12/06/2019 - 00:00

Tavalyi tanévben hagyományteremtő szándékkal hirdette meg iskolánk Diákönkormányzata a Mikulás- napot, melynek lényege, hogy aki tud, az mikulás sapkában legyen ezen a napon. Elérkezett a december 6.-a és kíváncsian méregették egymást a diákok, hogy ki hozott sapit és fogja felvenni. A nap végén mindig készül egy közös kép a sapisokról. Iskolánk nevelőtestülete is örömmel csatlakozott az akcióhoz. Sokan voltunk. :)

Pályakör vetélkedő 2019

admin k, 12/03/2019 - 00:00

A Sarkadi Gyerekesély program keretében folyó pályaorientációs tevékenység keretében került megrendezésre az internetes Pályakör elnevezésű vetélkedő. Iskolánk 7 diákja eredményesen szerepelt és az első 10 helyezett között végzett. Gratulálunk!

Ady-hét 5.nap DÖK programok

admin p, 11/22/2019 - 18:31
Ady-hét végére tartogatta a Diákönkormányzat a "legütősebb" programot. Elsőként szervezték meg Olimpia nevű vetélkedőjüket. Hadi Imre tanár úr vezetésével az osztályok DÖK képviselői készítették elő a feladatokat és látták el az "állomásfőnökséget". Fontos az életben a kooperáció, a csapatban dolgozás, ezért már rendszeressé vált, hogy vegyes csapatokba osztják be a pedagógusok a diákokat.

Ady-hét 4. nap Ping-Pong

admin cs, 11/21/2019 - 18:06

A hét vége felé még mindig vártak különböző programok a diákokra. Ez a délután a Ping-pong és Csocsó játékról szólt. A vállalkozó szellemű versenyzők a játszmák után is maradtak, hogy a játék öröméért még üssék egy kicsit a labdát. A szervező 9/B és 11/A osztály két helyszínen várta a résztvevőket. Az e-sport népszerűsége egyre nő, tapasztaljuk, hogy diákjaink is hódolnak ezeknek a játékoknak.

Ady-hét 3. nap Robotváltó

admin sze, 11/20/2019 - 18:01

Ez a nap egy kicsit az informatikáé volt, de játékos és szintén rendhagyó formában. A 12/A osztály várta a versenyezni szándékozó diákokat és érdeklődőket egy Lego-robot versennyel. Az elkészített akadálypályán a robottal időre kellet végighaladni. Itt az ügyes irányítás és pontosság, valamint a gyorsaság számított. A várakozás közben lehetőség kínálkozott a baráti beszélgetésre és mókázásra is.

Oldalak