Pénz7 a GySzC Ady-Bay Szakgimnáziumában

admin p, 03/23/2018 - 09:57

 

2018-ban is megrendezésre került a Pénz7, amely kezdeményezés felhívja a figyelmet a pénzzel való tudatos gazdálkodásra.

Idén 2. alkalommal vettünk részt ezen a rendezvénysorozaton. Március 9.-én 3 óra keretében kellett a diákoknak különböző feladatokat megoldania, melynek a vállalkozási kompetencia fejlesztése és vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése volt a célja.

Az 1. óra célkitűzése az volt, hogy a tanulók megismerkedjenek a kreatív gondolkodás alkalmazásával a vállalkozások világában, megértsék a célcsoport, a szükséglet és az üzleti ötlet fogalmát. Ennek elősegítése érdekében olyan célcsoportot kellett kitalálniuk bizonyos termékekhez, akiknek nem ajánlanák az adott árucsoportot vagy szolgáltatást.

Ebben a feladatban minél alaposabban meghatározzuk a célcsoportot, annál könnyebb lesz a dolgunk az üzleti ötlet fejlesztésénél.

A 2. órán a kreativitás, üzleti ötlet fejlesztése volt a cél. A csapatok 3 különböző kártyát húztak ki, egy probléma, egy megoldás és egy célcsoport volt meghatározva. Ezekből kellett megalkotni egy új terméket, meg kellett határozni a vásárlói célcsoportot, az értékesítés módját, a termék árát illetve hogy milyen erőssége van a terméknek a többivel szemben. Az óra feladatai közé a marketing ismeretek felelevenítése is hozzá tartozott.

A 3. órán a csapatok mindegyike előadta az elkészített projektet, a többi diák az előadás végén kérdéseket tehetett fel. Végül mindenki személyesen mondott véleményt, hogy melyik az a termék, amibe befektetne.

A nyertes ötlet egy étterem volt, amely olyan mobilalkalmazást használ, ami megmutatja, hogy miből készülnek az ételek, ezzel elősegítve az étel intoleranciában szenvedő fogyasztókat.

Összességében nézve a tanulók és tanárok jól érezték magukat, egy kellemes hangulatú délelőttöt töltöttünk együtt, mely során játékos formában rengeteg új ötlettel, ismerettel lettünk gazdagabbak.

Aranyi Roxána

      szaktanár

 

Tags: