Karácsonyi ünnepség a GySzC Ady- Bay Szakgimnáziumban

admin p, 12/22/2017 - 15:06
Minden évben nehezen várja diák és tanár egyaránt a téli szünet kezdetét, hiszen ekkor van lehetőség egy kis pihenésre. Erre az időszakra esik a Karácsony és az új év köszöntése is. Kis iskolánkban fontos, hogy figyeljünk egymásra és a december erről szól nálunk. 

December első hetében az osztályok képviselői feldíszítik az Aulában a fenyőfát. Minden évben kérjük a diákokat, hogy egy díszt hozzanak, így mindenki hozzájárulhat a karácsonyi készülődéshez. Az elmúlt évek alapján már szépen gyűlnek, szaporodnak a díszek és teszik egyedivé a mi karácsonyfánkat.
Elkezdődik az ünnepi műsor készítése, a szereplők kiválasztása, felkérése, majd a próbák. Ebben az évben Pete Lászlóné felkészítésével a 1/13.Ö postás osztály tanulóinak
köszönhettük az ünnepi hangulatot. Az év végéhez közeledve számot vetünk a tanévből eddig eltelelt időszak eseményeivel, és az iskolai munkát, közösségi életet aktívan segítő diákok osztályfőnöki és igazgatói dicséretének átadása is megtörtént a műsor után. Polgár Betti intézményvezető asszony ünnepi gondolatai és jókívánságai után pedig az iskola tantestülete által készített kedves, jelképes ajándékot kaptak a diákok. Megható és megtisztelő volt látni a szempárokat a műsor és a beszédek alatt. Lehetett érezni a Karácsonyi hangulatot, a várakozás örömét a „meglepetés”-re, a törődést. Így lett nekünk igazi a szó legnemesebb értelmében a Karácsonyunk.