"Techcsajok - Mert a lányok (is) értenek a technikához."

admin k, 06/12/2018 - 17:28

A Gyulai Szakképzési Centrum Ady Endre - Bay Zoltán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 10. évfolyamos diákjaként lehetőségem volt három diáktársammal eljutni, a 2018. május 14.-én Békéscsabán megrendezésre került Techcsajok rendezvénysorozatra.

A program célja, hogy a női nem megismerhesse a technikát, az informatikát, a természettudományt, illetve azokat a szakirányokat, melyekben a női munkavállalók létszáma alacsony. A diáklányok találkozhattak főiskolákkal, egyetemekkel, vállalatokkal (Henkel, Telenor, Hauni, Ahk, Elmű Émász, Basf...), akik bemutatták a foglalkozások izgalmas oldalait.
A rendezvény folyamán sikeres nők mutatták be a műszaki és természettudományos területekben rejlő lehetőségeket, illetve beszámoltak saját karrierjükről. Maga a rendezvény élménydús volt és a technika munkakörök bemutatására szolgált. Két óra állt rendelkezésünkre, hogy felfedezhessük őket, valamint azt, hogy mivel foglalkoznak a környékbeli vállalatok.
Véleményünk alapján a szervezés kifogásolhatatlan volt, illetve a rendezők hozzáállása, közvetlensége is profi és segítőkész volt.

Bere Kitti
10/A osztályos informatika ágazatos tanuló