Szakmák éjszakája a Gyulai Szakképzési Centrum Ady- Bay Szakgimnáziumában

admin k, 04/17/2018 - 12:01

Az országos rendezvényhez csatlakozva Sarkadon is megrendeztük a Szakmák éjszakáját. Alapvetően az iskola fő profiljába tartozó Postai üzleti ügyintéző és Informatikai rendszerüzemeltető szakma bemutatása volt a célunk. Igyekeztünk hozzájuk kapcsolódó lehetőségeket és más programokat is nyújtani.

Az este Polgár Betti igazgató asszony megnyitójával kezdődött, majd a több napon át tartó (H)ADY-BAY ARANYA verseny díjait adta át Dr. Mokán István polgármester és Hadi Imre tanár úr. Ezután ismertettem az alkalomra készült kérdőív válaszait, melyben volt tanítványaink osztották meg tapasztalataikat a szakmákkal, iskolával kapcsolatban.

Hagyományainkhoz híven lehetett pénzt számolni és viaszpecsétet készíteni, de új programként okostelefon, laptop, tablet szerelése is volt.

Számos új lehetőséget kínáltuk, megjelentek más intézmények és szakmák is:

  • A Sarkadi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya a fiatalok munkába állását segítő információk átadásán kívül, egy TOTÓ-val is készült. A helyes válaszokat adók közül hárman boldog tulajdonosai lettek egy-egy ajándékcsomagnak, de voltak apróbb ajándékok is.
  • Az Egészségfejlesztési Iroda képviselői szűrővizsgálatokat végeztek és lehetett alapvető elsősegély nyújtási ismeretekhez is jutni.
  • Sminkelési tanácsokat is kaphattak az érdeklődők, és volt, aki lazító arcmasszázson vehetett részt.
  • Az Allianz Biztosító képviselői beszéltek a biztosítás kötés menetéről és a szakma kínálta karrierutakról.
  • Aki pedig vállalkozó szellemű és kíváncsi volt, az megtudhatta, egy grafológiai elemzés során, hogy a kézírása milyen „titkokat” rejt.
  • Önértékelési és motivációs kérdőívek kitöltésére és az eredmény pszichológussal történő megbeszélésére is volt lehetőségük az érdeklődőknek.

Az este fontos résztvevői voltak még az ebben a tanévben elsőként indult, esti rendszerű felnőttoktatásban résztvevő informatikus hallgatóink. A fiatalokkal közösen mutatták be, mit tanultak az elmúlt időszakban a hálózatok kiépítéséről és a hálózati eszközök használatáról.

Meglátogatta iskolánkat néhány volt tanítvány is, ami külön örömünkre szolgált.

Támogatóink voltak: Dr. Mokán István polgármester, RAM-DERVIS COMP KFT, Andi Étterem, Allianz Biztosító, Egészségfejlesztési Iroda, Sarkadi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, Zoltáni Andrea.

Köszönjük a támogatóinknak a segítséget, felajánlásokat.

Sebestény Mihályné